Neumann János Egyetem - Agteco Konferencia

Plenáris előadók

 Szombati Anikó  
 Szombat iAnikó

Szombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank (MNB) digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója, Chief Digital Officer, a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja. Fő feladata a hazai pénzügyi rendszer digitális transzformációjának elősegítése a tradicionális intézmények hatékonyságát és versenyképességét növelő innovatív megoldások adaptálásának támogatásával. Az irányítása alatt levő terület emellett a hazai FinTech ökoszisztéma fejlesztésével, az új technológiák bevezetését és biztonságos alkalmazását lehetővé tevő szabályozói javaslatok megfogalmazásával segíti elő a digitalizáció térnyerését. Feladata emellett, hogy támogassa az innovatív megoldások jegybanki alkalmazásának elterjedését is, beleértve a pénz digitalizációjára vonatkozó kezdeményezéseket.

Dr. habil. Parragh Bianka  
Dr. habil.Parragh Bianka
Dr. habil. Parragh Bianka 2017-től az MNB Monetáris Tanácsának tagja. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen  rektori főtanácsadó, UniSpace programigazgató, tudományos főmunkatárs, egyetemi oktató. Az EABH Akadémiai Tanácsának tagja. A kétnyelvű Pénzügyi Szemle közpénzügyi folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. A Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja. A Magyar Közgazdasági Társaság Versenyképességi-, valamint a Fenntarthatósági Szakosztályának elnökségi tagja. A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének elnökhelyettese.
Prof. Dr. Vadászné Bognár Gabriella  
Vadászné Bognár Gabriella
Vadászné Bognár Gabriella egyetemi tanár, a Miskolci Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, a MTA doktora műszaki tudományokból és a matematika kandidátusa. 
Diplomája megszerzése óta a Miskolci Egyetemen különböző matematikai és mérnöki tárgyakat oktatott alap-, mester- és doktorandusz hallgatóknak. 
Kutatási területei: folyadékmechanika és tribológia.
 A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, valamint a Salyi István Gépészmérnöki Tudományok Doktori Iskola vezetője.
 Tan Attila  
 Tan Attila  

Klímavédelmi és környezetvédelmi szakértő. 1990 óta foglalkozom környezetvédelemmel. Munkámat vízmintavevőként kezdtem, majd zöldhatóságnál zaj – rezgés és levegőtisztaság védelmi méréseket, felügyeleti tevékenységet végeztem. Gépészmérnök alaptudásomat kiegészítettem környezetvédelmi és munkavédelmi szakmérnöki végzettséggel. 2002 óta környezetvédelmi és munkavédelmi mérésekkel és tervezésekkel foglalkozó vállalkozást építettem fel és vezettem, mely hazánkban, a környező országokban, ill. 4 évig a közel-keleten is dolgozott. 3 gyermek édesapja vagyok. Jelenleg minden tapasztalatomat egybegyűjtve a klímaváltozás szakterületén dolgozom. 2022 től oktatói tevékenységet is vállaltam, mivel úgy érzem, hogy a gyakorlatban szerzett ismereteimet meg kell osztanom a jövő nemzedékével és a felnőtt lakossággal. 

Előadásom témája: 

Melyik a klímabarátabb : Hús vs Vega vs Vegán táplálkozás?